ЕТЮД БЕЗ СЦЕНАРИСТ
Вятър събуди морето заспало,
то се разсърди, откърти вълна
и настървено, и побесняло
вдигна водите ù като стена.
Друга вълна се изправи след нея,
втурна се с ярост, разби се в брега.
Гледам с възхита и страх! И не смея
крачка напред да направя сега.
Толкова сила! И мощ! И закана!
Филм на природата без сценарист.
Утре ще свири отново засмяно
нежна клавирна соната от Лист.
25.08.2014
© Мария Панайотова Все права защищены