14 дек. 2012 г., 11:10

Етюд за две водки 

  Поэзия
1138 0 12




Поредната зима, бейб, поредният сняг.
Поредната водка, изпита на крак.
Последните локви, последната кал.
Небето е ниско, а въздухът - бял.

Затвориха бара, бейб, гасят светлини.
Печатаме стъпки към къщи. Вали.
Сезонът умира без звук помежду ни,
прехвърчат ни мъртви, неказани думи.

Защо да говорим, бейб? Удобно мълчим.
Снегът ни говори - вали и вали...
А утре, стопен, ще изплаче в улука,
че всички сме толкова временно тука.

Радост Даскалова

 

(На Откровенци послучай настъпващите празници вместо Коледна картичка.)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wo9OW83SEnY

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??