23 янв. 2008 г., 12:28  

Еуфория 

  Поэзия » Другая
771 0 4

ЕУФОРИЯ!!!

 

Душата празна за наслаждения е жадна!

Радостта човешка с изкуствени чувства замества!

И с тях така се слисва, че забравя наистина какво и липсва!

 

В ,,Еуфорията" мисли, че полита,

а свъщтност в бодлива тел

всеки път по-дълбоко се уплита!

И навътре продължава, сляпа - спъва се и пада,

но живота продължава - ,,Еуфорията" сили уж и дава!

 

А  тя, горката, всъщтност как се заблуждава:

в огледалото на истината образа и го няма!

И без лика й, ужким за Света около нея безразлична,

а всъщност единствено в себе си

дълбоко станала е тя себична!

 

Без ,,Еуфорията"сякаш спира да живее,

като клонка есенна над прашни пътища се вее!

Ще се скърши скоро под натиска на реалността,

в калта ще се отъркаля като свиня!

 

Но това сега в бъдещето не прозира и

ако  някой ръка и подаде - жестоко се нервира!

На душата чиста се обижда,

а изкуствените наслаждения

все по-често в съзнанието си вижда!

И на сън, и на яве, когато е уязвима -

с ,,Еуфирията"става тя непобедима!

 

Милата за нищичко сега нехае, а след години,

измършавяла, за живот нормален ще мечтае!

Но вместо туй, камата на заблудата младежка

от сърцето ще се чуди как да извежда!

И плесници зверски върху измъчената физиономия

ще се наложи да изтрае,

но мъдра дали някога ще успее да стане -

никой не би могъл да знае!!!

 

 

 

 

 

                                                                                 

© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??