Евокация
Аз съм необяснимата, различната,
загадъчно-мистичната
скиталка из витални светове,
служителка на богове.
Молителка и заповедница на сили,
магията клокочи в мойте жили.
Очите ми пронизващи, смущаващи,
разтърсващи и разгадаващи
са огледала, в които се оглежда
човешката неволя и надежда.
Великолепие и вътрешна хармония
са същността на всяка церемония.
От векове се спускам в зоната на здрача
където ме почитат и ме тачат.
Началото е несътворена нула,
а нещото е нищото забулено.
По пътя на Божествената воля
аз търся скромната си роля.
В магическия кръг и пред олтара
оръжията силни освещавам
и с жезъл свързвам двата свята
между Небето и Земята.
Върху свещената си купа и кинжала
изписвам имена и знаци от астрала,
а книгата на сенките в коприна
изпълвам с тайната доктрина.
На десен път щом полунощ удари
разгръщам древните си гримуари
и на стихиите прозряла мъдрите закони
чертая огнените пентагони.
Когато гласовете на нощта замират
зова със трепет единайсетте Сефирот
и назовавам святите им имена -
да озарят духа ми в светлина.
Какво от туй, че магът все е сам
във залата на Вътрешния храм,
щом следва безначалното си Мото,
за да постигне най-доброто,
което може да постига.
За да върви по Пътя, да се вдига.
Астрал - тайнствен свят, който е населен с духове
гримуари - градски магически дневници
пентагон - магически петоъгълник
Сефирот - планетни духове
Диана Загора
© Диана Кънева Все права защищены