ФАЛШ
Денят започва със фалшиви чудеса,
покорно газен от съдбата.
Нещата от живота - сивота,
на битието впрегнати в юздата.
Все повече приличаме на песъчинки,
изплъзнали се някак си в потока.
И слагаме на времето трапчинки
и бръчки от житейската тегоба.
Един след друг разпънати на кръста
със завист гледаме на чуждия товар
и страстно сочим себе си със пръста
Божествено подобие на земната ни твар.
Заглъхваме след битката нищожни,
продаваме живота си без жал,
за сълзите си толкова продажни
ще купим само шепа кал.
© Анна Попова Все права защищены