Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
Когато... пак навърша педесе,
ще спра да се обиждам от глупаци.
Ще почна пак да дърпам дедесе.
Ще пусна и засукани мустаци.
Косата си, ще вържа пак отзад.
Под слънцето - за дни ще изруссея.
И с пълна газ с откритата кола,
с две мацки ще потегля към Пирея.
А там, ще си наемем ферибот
до слънчевия бряг на остров Кипър.
Ще пуснем котва плувнали във пот,
достигнем ли брега на Афродита!
А стъпим ли, до чудната скала*
пред залез - с портокалова омара,
ще сготвя вкусна, рибена чорба.
Девойките - ще дрънкат на китара.
Огнището на плажа ще гори
с припламващи сред вятъра езици.
А мацките, ще плакнат с мен очи,
щом литнат към планетите искрици.
В морето, под изящен небосвод
планктонът ще покаже своя блясък.
Бутилките ще свършват своя ход,
заровени до гърлото във пясък.
Край огъня, с китарата в ръка,
по мацките ще зяпам със нирвана.
Пък те, ще се целунат във уста,
и нежно, за гърдите ще се хванат!
А Кронос, ще ми прати малък дар
от своето божествено гориво!
На времето - ще станем господар!
Луната ще ни гледа похотливо...
*- скалата на Афродита
Юри
Йовев
Април
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Краси, искам да заприличам на Етиен Леви, ако се сещаш кой е. 😀🌷