30 авг. 2022 г., 20:10

Фаталната жена 

  Поэзия » Любовная
905 2 2

Фаталната жена

 

Тя може да не е божествено красива,

дори със земна красота да не блести,

но крие в себе си онази прелест дива,

която кара мъжкото сърце да затупти.

 

Тя винаги е съблазнителна и мила.

Проявите на благородство у мъжа цени.

Ухажванията приема търпеливо,

но грубост и насилие не ще прости.

 

Дори и да не бъдеш склонен към романи

и да не си робувал сляпо на жени,

бъди уверен, че и с принципи отбрани

не си предпазен от властта ѝ ти.

 

Тя неусетно бързо мисълта ти обладава,

макар да си се смятал несмутим.

Чувства угаснали от тлееща жарава,

разпалва в огън буен и неугасим.

 

Както след горския пожар угасналото пепелище

остава много дни да тлее и искри,

така при любовта фатална множество са дните,

душата обгорена раните да заличи.

 

Дали девица изкушена в минали животи,

обзета от злощастното желание за мъст,

сдобила се с чаровен магнетизъм

неустоимо запленява всеки срещнат мъж?

 

Или богиня - вездесъща и красива,

с кармичен дълг пред своята съдба,

във земен облик се е въплътила

да всява смут във мъжките сърца?

 

Така фаталната жена с омайна сила

и скрита власт, що пламенно зове,

макар и тя самата да не е щастлива

неумолимо покорява множество мъже.

 

© Никола Берчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ох! Сега всички мили, благородни и ненадарени със земна красота жени, ще се припознаят като фатални. Няма лошо. Макар това стихо да е леко подвеждащо, защото подозирам, че дори авторът не познава истинска такава. Не му и пожелавам.
  • Харесах.
Предложения
: ??:??