15 дек. 2013 г., 20:10

Феникс 

  Поэзия
312 0 1

С покривка от крила златни

в ранна утрин се събужда,

с росни капчици ароматни –

фениксът деня подбужда.

 

В изворна вода се къпе морна

и песента всеки път се лее,

само от пепелта ù животворна

птицата може да оцелее.

 

Самотата е приятелят ù верен,

друг няма и не може да избира,

дори животът ù да стане черен –

изгаря и отново се регенерира.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??