Феята на цветята
Аз съм горска фея,
пред цветя благоговея.
В тревна къщичка живея,
ароматно хубавея!
С диадема на главица
от светулки и тревица.
Имам рокля-пеперуда,
ефирно бяла до полуда!
С пантофи пъпки-роза,
кацвам в най-шикозна поза!
Фея аз съм на цветята,
високо рея се из небесата.
В лианено легло мечтая,
с фенерче от луна витая…
Окъпвам се в листо-роса,
пчелен прах е фейската коса.
С ключе от сухи клонки в час
сияния заключвам си в захлас.
С моето сърце на цветна фея
в любовта навред ще богатея!
© Манипулирам Все права защищены