ФИНАЛ
"Тъпан бие, гайда ручи..."
из поля зелени родни.
Старец беловлас търчи
из маркети разни модни.
Вчерашният пионер
и квартална панта
днес е бодър пенсионер
със пазарска чанта.
Бърза, бяга из града,
търси пак сполука,
но отново, за беда,
повишиха лука.
Пенсийката стиска яко -
хляб поне да има.
"Ех, не ще ти купя мляко,
не стигат, любима!
Няма веч да ходим двама
горе по Пирина!
Нуждата ни е голяма,
времето ни мина!
Сметка пратиха за тока,
със какво да плащам!
Всеки път не спазвам срока
и глобата пращам!
А какво ще става, братко,
щом сетен час пристигне?
Ковчега, казано накратко,
дали ще има кой да вдигне?"
© Стефан Моцов Все права защищены