28.10.2012 г., 20:09 ч.

Финал 

  Поезия » Хумористична
453 0 1

ФИНАЛ

 

 

"Тъпан бие, гайда ручи..."

из поля зелени родни.

Старец беловлас търчи

из маркети разни модни.


Вчерашният пионер

и квартална панта

днес е бодър пенсионер

със пазарска чанта.


Бърза, бяга из града,

търси пак сполука,

но отново, за беда,

повишиха лука.


Пенсийката стиска яко -

хляб поне да има.

"Ех, не ще ти купя мляко,

не стигат, любима!


Няма веч да ходим двама

горе по Пирина!

Нуждата ни е голяма,

времето ни мина!


Сметка пратиха за тока,

със какво да плащам!

Всеки път не спазвам срока

и глобата пращам!


А какво ще става, братко,

щом сетен час пристигне?

Ковчега, казано накратко,

дали ще има кой да вдигне?"



© Стефан Моцов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??