---
Запомни ме такава — оставаща —
с доверчиви очи в тишината.
Не мисли, и не ми обещавай
време — стига ми обич призната.
Подредих се в света ти — на рафта
за хавлиено меко сънуване.
Всеки път до теб лесен и прав е,
и от мене — с любов пропътуван.
В тънък възел скрих няколко формули
за пространство и допир на устни.
След целувките — диви, безформени —
как, кажи, от ръце да те пусна?
И нараства мълвата, подета
от очи — завистливи до колапс.
Аз броя наум крачки, додето
стискам връзката ключове в джоба си...
---
© Станислава Все права защищены
Благодаря ви,спокойна нощ!