25 июн. 2017 г., 13:48

Фрагменти 

  Поэзия » Свободный стих, Другая
1408 5 10

Чаках те,
пристигна,

но не се завърна.

***
Красотата
носи дрипите си,
както розата – бодлите,
суетата
дори и наум не го може.

***
Всяка забита карфица
в хербария на платената любов
е пилон,
на който се развява
голотата на предразсъдъците.

***
Неделя.
В църквата
молитвите ни
имат дъх на страст,
а под маските
сме на една ерекция
разстояние.

***
Отхвърлям
всяко евангелие
според което
ти не си
началото
и краят
на спиралата на живота.

***
Вземаш тялото ми
като благодатна пръст
в която посаждаш
своя нарцис.
Аз го поя с „обичам те“
и разцъфтява,
като любовта ти,
и двете
имат дъх на его.

***
Сочиш с пръст
изрода в мен,
а не виждаш
че си пред огледалото.

Любовта е сляпа.

***
На опашката
за живот
само смъртта
прережда.

 

 

 

© Надежда Тошкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??