Гатанка
За съперниците щом е боен,
във "харема" е спокоен.
Клюн, гърди и ален гребен:
горд е, че им е потребен...
Пред Поповата врата
зеленеят се... пера.
Гребен окълван, раздран -
тоз юнак е "хулиган"...
Цялата кокоша чета
пак щастлива е, братлета.
С риванол сега натрит -
ех, че весел, ех... честит!
по идея на
"подвижната енциклопедия"
Спас
© Мери Попинз Все права защищены