1 дек. 2009 г., 09:35

Гатанка 

  Поэзия
459 0 0

Ягоди намерила сред зима,
моята уста се наслаждава
и сама във тайнствена градина
от плода узрял се тя гощава.

Ала погледът ми в миг улавя
Hар, разцъфнал пищно отстрани.
Гърлото ми бавно се задавя
от сока, скрит под тънките кори.

Още с вкус тръпчив във мене,
мирис на Kайсии долових.
Огледах се... бях обградена
от мамещите плодове. Реших,

че всичко вече съм видяла,
когато падна в моята ръка
Oрех. Изведнъж земята цяла
покри се със килим от тез листа.

Разбрах, че съм попаднала в магия.
Наслада бе за всички сетива,
но името ù няма да открия.
Открий го сам във тези чудеса.


© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??