29 мар. 2009 г., 09:28

Гатанки-премятанки 

  Поэзия » Для детей
2453 0 12

 

 

 

 Той най-рано разцъфтява

             пролетес. От клонка ячка

             зиме пък ще си направя

             най-красивата сурвачка! Що е то? (д......)



             Него трябва зад зъбите

             да държиш, да се не плезиш!

             Да, ама пък дядо Мите

             все го крие зад протези. Що е то? (е......)




            В името като че ли

            имат само те прилика.

            Не прилича на игли,

            а пък викат ú........... Що е то?




            Зиме нейде отлетяла,

            но донася ни вестта

            тази птичка черно-бяла,

           че дошла е пролетта! Що е то? (л.........)

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??