3 мая 2017 г., 00:06

Гергьовден 

  Поэзия » Пейзажная
1718 11 20

Днес ми се късат глухарчета

и ми се вият венчета.

Пролетни дни като зарчета

е разпиляло полето.

 

Идват си белите щъркели,

крачат из тъмното блато.

А по ливадите жлътнали

смесват се бяло и златно.

 

Ех, че е весело слънцето,

младо, празнува Гергьовден!

Хората ведро са плъзнали

под върховете безводни.

 

Хвърлят на вятъра шапките

и се търкалят в тревите.

Колко е хубаво сладкото

бъдно, надиплило дните!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??