Днес ми се късат глухарчета
и ми се вият венчета.
Пролетни дни като зарчета
е разпиляло полето.
Идват си белите щъркели,
крачат из тъмното блато.
А по ливадите жлътнали
смесват се бяло и златно.
Ех, че е весело слънцето,
младо, празнува Гергьовден!
Хората ведро са плъзнали
под върховете безводни.
Хвърлят на вятъра шапките
и се търкалят в тревите.
Колко е хубаво сладкото
бъдно, надиплило дните!
© Елия Всички права запазени