May 3, 2017, 12:06 AM

Гергьовден 

  Poetry » Landscape
1691 11 20

Днес ми се късат глухарчета

и ми се вият венчета.

Пролетни дни като зарчета

е разпиляло полето.

 

Идват си белите щъркели,

крачат из тъмното блато.

А по ливадите жлътнали

смесват се бяло и златно.

 

Ех, че е весело слънцето,

младо, празнува Гергьовден!

Хората ведро са плъзнали

под върховете безводни.

 

Хвърлят на вятъра шапките

и се търкалят в тревите.

Колко е хубаво сладкото

бъдно, надиплило дните!

© Елия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??