Улица празна!
Време сумрачно, мъгла!
Силует на жена!
С умът си прозряла,
с очите видяла
туй що е имала
сега заминава си!
Как е живяла
с илюзий, химери,
измамни звезди
в своята хубава, глупава
глава е държала!
Но жената, нали
все пак е жена,
външно слаба,
но със силна за живота съдба
"Не, не сега! Не мога да мисля сега!
И утре е ден!"
Вие познахте ли
таз героиня коя е?
Тя в единствен роман
на писателка е,
която може би
сама себе си
в мечтите си
описала е!
© Румяна Щерева Все права защищены