Гибелна страст
От много дни не спира да вали.
Пожарът див във мене се разраства.
Тоз пламък със вода не се гаси.
В прегръдка огнена сал той угасва.
Вали и всяка капка дъжд боли.
Една звезда във хаоса проблясва.
Към нея праща огънят искри.
От страст трепти - по нея се прехласва.
И трясва мълния. Морето ври.
Стихия гибелна във мене властва.
Извира лава в моите гърди.
Разпадам се на хиляди пространства.
© Петър Варчев Все права защищены
Харесах!