Върни ми обратно патроните,
не хаби ги за кървави срещи,
не стреляй в студени салони...
Цевта е ненужно гореща.
Дай ми обратно патроните,
зловещите кървави знакове...
Страшно очите отронват
накъсани кървави макове.
Върни ми обратно патроните
и не играй на шерифа игрите,
не пренебрегвай без нужда канони
и без експлозив избухват искрите.
Вземи си обратно патроните,
зловещите кървави знакове,
омразните тъжни купони,
белязани с кървави макове.
***
Песента Gimme Back My Bullets
е на Lynyrd Skynyrd. Текстът е
моя измислица, която в живота
не е измислица за съжаление,
а брутална реалност. Само не си
мислете, че аз раздавам патроните.
© Димитър Станчев Все права защищены
чуждите сълзи, своето изкупление!?
Ако я нямаше тази дума, дали и причинените
нещастия също ще изчезнат, по закона на физичните явления...
Скоро запомних една мисъл на старинен немски автор(Дитрих..)
"Що е скъпо и що е евтино изкупление на греховете-
разкаянието е евтиното..."Даде ми идея за стих, който
още не съм завършила.
Поздравления за твоята творба!!!