9 июн. 2009 г., 18:25

Гласът ѝ 

  Поэзия » Любовная
840 0 10

... Напразно, знам, бих търсил плодове,
по пъстрия и пълен с прелест свят,
за тембъра на моята кралица,
напомнящи по вкус и аромат.

И никога не бих намерил перли
в населените морски дълбини,
кои с разкоша ведър на смеха ѝ
да може някой смъртен да сравни.

Подобна е на чудния ѝ глас
единствено космическата песен,
звездите ярки, пеещи над нас...

-- "Горко на онзи странник неразбран,
комуто отреден е дял нелесен
да броди, сам, по нея замечтан!"

© Тошко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??