Jun 9, 2009, 6:25 PM

Гласът ѝ 

  Poetry » Love
838 0 10

... Напразно, знам, бих търсил плодове,
по пъстрия и пълен с прелест свят,
за тембъра на моята кралица,
напомнящи по вкус и аромат.

И никога не бих намерил перли
в населените морски дълбини,
кои с разкоша ведър на смеха ѝ
да може някой смъртен да сравни.

Подобна е на чудния ѝ глас
единствено космическата песен,
звездите ярки, пеещи над нас...

-- "Горко на онзи странник неразбран,
комуто отреден е дял нелесен
да броди, сам, по нея замечтан!"

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??