22 мая 2011 г., 21:12

Глави наведени ги сабя не сече 

  Поэзия » Юмористическая
976 1 17

 

Глави наведени ги сабя не сече

 

Глави наведени ги сабя не сече

е древна философия на мъдрите.

Неписан, ала действащ кодекс следват те

за да са живи и да са сред първите:

 

С победен марш не тръгвай ти към хоризонт!

Медалът е капанът за наивници.

Теб там те чака сив куршум на черен фронт-

 веднъж чело да вдигнеш и-загинал си.

 

Дори насън не си помисляй за море!

Там рибите замезват със удавници.

На умния и в блатен гьол му е добре,

той с рибите воюва над тигана си.

 

Добро не чакай никога и не прави!

Еднакво зли са старите и младите.

А за любов, главице, просто забрави!

Знай, тя по-страшна е дори от сабите!

.........................................................

Глави наведени ги сабя не сече

е писано от подлите за слабите.

Една утеха жива имат всички те:

„Е, жив не бях...но пък надлъгах сабите!“

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??