7 окт. 2010 г., 16:03

Гледайте, шамани! 

  Поэзия » Другая
793 0 11

ГЛЕДАЙТЕ, ШАМАНИ!      

 

В разгара на съдбовните промени

се народиха всякакви месии –

Червени, сини, розови, зелени,

все с нови банки, сметки и кесии …

А аз, добрата стара Пенелопа,

все чаках Слънцето да спре до мене.

Мнозина се изгубиха в потопа,

обаче Ной в ковчега взе и мене.

 

И вместо да ме видят на колене

завистници, злобари и душмани,

опъвам нерви, в битки закалени,

на тях – платната. Гледайте, шамани!

От мен не стана ветрогенератор.

Соларно някак исках да посветя.

Днес чакам пулс и циганското лято

да ме дари с най-слънчевото цвете.

 

4 октомври 2010 г.

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??