22 апр. 2011 г., 19:35

Гледна точка 

  Поэзия » Философская
454 0 2

               ГЛЕДНА ТОЧКА

 

(в Християнската иконопис

                         Дяволът е Черен !)

 

На своята Религия и Раса

                   макар и да съм верен,

на Чернокожите не се обиждам,

              че Дяволът за тях е Бял,

                         а Ангелът е Черен...

 

Живях сред Негри,

          без негърските им икони

                    някога да съм видял.

 

Опитвах се със Пример

         някак си да им покажа,

                     че може Ангелът

                                      да е и Бял...

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.

  • Хареса ми! Поздрави! Разбрах!Wali/Виолета Томова/
  • Дали е оправдан риска на примера си мисля... има ли изобщо вече някой, който се поучава от примери?
    Много харесах стиха ти. Поздрав!
Предложения
: ??:??