29 апр. 2015 г., 20:23

Глухарче 

  Поэзия » Другая
577 0 9

Като глухарче искам да съм лека

и вятърът далеч да ме отвее.

Да падна на полянка много мека 

и в свят зелен сама да заживея.

 

Роса да пия в слънчевата чаша

и всички птици да са ми роднини.

От тишината да не се уплаша,

а да се влюбя кротко в детелина.

 

Да съм нетрайна пухкава въздишка,

внезапна радост и надежда бяла.

Добро да нося, да не чакам нищо,

красивата си преходност разбрала.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??