9 сент. 2011 г., 15:31

Глупаво устроен е човекът 

  Поэзия » Гражданская
435 1 1

ГЛУПАВО УСТРОЕН Е ЧОВЕКЪТ
О, колко глупаво устроен е човекът...
Той винаги след секса си върви!
И затова криви  от правата пътека
и раната му след това  кърви!


Той често във неправилен обект се влюбва...
Защото е безумна любовта!
Понякога тя и буквално го погубва,
почерня го, почерня му  рода...


О, хората си правят гадни постановки,
спомнете си омразите, страстта...
А и поставените хитростни уловки
и черния капан на ревността!?


Несподелената любов дори убива....
Намесва се дори престъпността.
Със огъня  да си играеме  не бива!
Заплащаме с живота си, с честта!


Любовната игра е винаги красива...
Оргазмът пък в нея е върха!
Но пък последствията често са горчиви,
прескъпо си заплащаме  греха!


Особенно младежът, гдето няма опит,
щом сам се втурва с пагубната страст,
не е помислил да си изгради окопи,
във тях да се предпази, като нас!


А и измамите горчиви са големи...
Лъжите за наивника са стръв.
А и човекът е измислил много схеми,
хормона ти във теб щом вземе връх...


Така че глупаво устроен е човекът...
За  тия глупости и аз тъжа!
След  фустите е, зная, гадната пътека,

след фустите, и тяхната лъжа!...

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нямам нищо против Любовта и жените.Напротив винаги съм ги поставял на най-високия трон,но искам да обърна внимание и на черната страна на това явление: на грубите интереси,на фалша и наивността,на лъжите и необузданата страст и на черната ревност,която може да погуби човека!
Предложения
: ??:??