8 мая 2023 г., 14:13

Глътка Обич 

  Поэзия
123 1 1

ГЛЪТКА ОБИЧ

 

... когато днес съм тук, а утре там – на хвърлей вик и въздъх от Безкрая,
и съм готов – на стих, да се раздам пред всекиго! – във моята чат-стая,
неканен, непоискан, тъжен гост – без да се питам – имате ли нужда? –
животът, всъщност, бе ми адски прост! – на мене суетата ми е чужда,
пред славата не тръпна като лист, не жаждам злато, почести, успехи,

 

и всяка сутрин се събуждам – чист! – дори си нямам нужда и от дрехи,
и моят ден към заник си върви – спрях да се взирам в идещите ери! –
с Любов ви рекох тихо: – C'est La Vie! – аз, пътникът през този свят – Валерий,
към вас преминах своя друм пеша – и Обич пийнах глътка подир глътка.
Живях с едната голичка душа! – която ви протегнах – за прегръдка!

 

8 май 2023 г.
гр. Варна, 12, 10 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това си ти и си неподправен и неподражаем.

    животът, всъщност, бе ми адски прост! – на мене суетата ми е чужда,
    пред славата не тръпна като лист, не жаждам злато, почести, успехи,
Предложения
: ??:??