4 окт. 2024 г., 21:02

Гнездото на душата 

  Поэзия » Другая
90 0 3

 

В гнездото на душата те очаквам

да долетиш, за да измътя спомен –

нежно да измие всички рани,

които си ми причинил неволно.

 

Наесен щъркелите странно се завръщат –

дали и с Господа са се разбрали тайно

в душите хорски да си свият къщи,

за да спасят човеците. Навярно

 

в гнездото на душата крия

последни перли вяра и надежда.

И Господ моля да съм пак от тия,

които щъркели през зимата отглеждат.

 

©Илияна Каракочева (Ина Крейн)

из книгата "Дните ми земни" - 2024 г.

© Илияна Каракочева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??