Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
Искам да разбера на таз държава какво не и е наред.
Затова съм си групирал мислите в куплет.
Кво става ,
никой не разбира,
не осъзнава
и така си потъва нашта държава.
Ухилени мутри ме гледат от екрана
и ми казват да престана.
Да престана?
Що?
За да се превърна в поредното дърво.
Да не мисля, кво става около ми навред.
Да живея, като в чалга куплет?
Да не мисля за тези които идват след мен?
Щото кой е мислил за мен?
Да се правя на гъзар и непукист,
а отвътре да се чувствам като шибан дрис?
Да не мисля, в нищо друго освен пари,
и да гледам около мен как всеки масури върти?
Да не виждам изход от шибания тунел,
И на който е различен да му викам жумел?
Да се въртя безспирно в омагьосан кръг,
И на тези в парламента да им гледам сейра, как ни е*ат.
Да се убеждавам всеки ден ,
че нищо независи от мен и мойто мнение,
и да стоя, като овца на заколение?
Да гледам как воюват за пари,
размахвайки плакат - правим го за МИР и общочовешкиДобрини?
Накъде отива тоя свят?
Питам аз , и си пускам "Борат".
© Емил Томов Все права защищены