17 апр. 2010 г., 15:58

Голямото оправяне 

  Поэзия » Юмористическая
538 0 14

Двайсет и кусур години

кой ли се не изреди?

И народните гърбини

кой не яхна? Хайде, диий!

 

Като взе, че падна Тато,

иззад розов параван,

хоп – момче продълговато

цъфна горе – Виден Жан.

 

В чудо се видяха всички.

Ох, купонни времена...

И Иванчо Черничкия

на кЪрмилото кацнá.

 

Па захрани вярна чета –

отбор СДСинове.

Сини ужким, но момчета

пак от „наш'те” редове...

 

И народът, що да прави?

Ей го – на победен трон

този път да го оправи

тури царя – Симеон.

 

И начетен, и грамотен –

европеец – баш Савой.

И за дни, за осемстотин,

бързо ни оправи той...

 

Малко бе един, та после

трима влязоха в играта.

По система „3–5–8”

разделиха си софрата...

 

И яви се накрай Бойко!

Днеска всеки него слави...

Ха да видим пък за колко

той сега ще ни оправи.

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??