10 апр. 2016 г., 16:50

Горчилка 

  Поэзия
676 4 17

ГОРЧИЛКА

 

Животът поднася ми чаша след чаша.

Изпивам ги всички - една по една.

Но често остава мътилка и каша

след тях във душата, със трайна следа.

 

Преглъщам поредната глътка горчива,

засяда във гърлото трудна съдба.

Отрова в сърцето напитката влива,

по вените тръгва отварата зла.

 

Горчилката бавно и тежко се стича,

на пластове тъжно се стеле сама

и тинята болка и мъка довлича,

подгизнали цели от хорска злина.

 

Посягам с надежда към чаша поредна,

за мъничко сладост се моля сега,

поне да е с течност не толкова вредна

и радост достави на мойта душа.

 

Веси_Еси (Еси)

© Еси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??