20 янв. 2019 г., 19:38

Горски небивалици 

  Поэзия » Для детей
932 1 3

Горски небивалици

 

 

 

Чухте ли, в гората наша,

чак след девет планини,

маскен бал ще ни покажат

животинките добри.

 

И сформираха бригада,

подиум сковаха чак,

там, на горската ливада,

под букаци и елак.

 

А на дънерите стари

с пресен надпис "Резерве",

журито- три стари гарги

горски крал ще избере.

 

Публиката многобройна

сяда в росната трева,

да погледа кой достоен е

за награда- грамота.

 

И кълвачът с клюн зачука- 

даде старт на този бал,

мъдро пожела сполука,

жест към бъдещия крал.

 

А участниците, всички,

със примрели сърчица,

се строяват в две редици,

нервно чакат си реда.

 

Първа мина Кума Лиса

с кринолини от атлаз,

журито направо слиса,

всички ахкаха в захлас.

 

После мина таралежа,

ама нямаше бодли...

Бил решил да ги отреже,

за доспехи ги сменил.

 

Запрепасан с два-три ножа

Кумчо Вълчо вири нос,

но облечен в овча кожа,

доста неочакван гост.

 

Баба Меца- стройна, бойна,

с пачка за балет върви,

дефилира тъй спокойна,

вече сбъднала мечти.. 

 

Трите жаби кикерици

идват смело: скок- подскок,

със коронки, с огърлици,

и с обувчици на ток.

 

Облепен с пера от птица,

влачи се със поглед строг,

и с крила от гургулица-

уважаваният смок...

 

Даже старата горила,

дето вечно се пече,

се вживява на камила-

тежка гърбица влече.

 

Кака сврака нервно скача

в златна рокля и с тюрбан,

совата след нея крачи

с бяла фуста и гердан.

 

Даже мина...страх- не страх

приказният еднорог,

целият във кал и прах,

имитира...носорог...

 

Минаха и пеперуди,

катерички и сърни,

бръмбари със маски луди,

тук, във нашите гори.

 

Само че, нощта настъпи

и приключи този бал,

всичките изпозаспаха,

неизбрали своя крал...

 

 

19.01.2019

 

 

 

 

 

 

 

© Сиси Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горската бригада »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Забавно и смешно.Много интересно. Няма да коментирам класацията.
    Поздрави !
  • Прекрасна творба! Подкрепям, успех!
  • Ей,че хубаво!!! Много се забавлявах, докато четох. Обаче накрая ... ми липсваше един търкал, за да е по-весела причината да не си изберат крал, хи хи 😉😃😃
Предложения
: ??:??