Когато сви кожуха
последният снежец,
ледът се понапука
и ручей пя:-Привет!
Кълвачът с морз разнесе
по цялата гора:
- Събираме бригада!
Ще чистим след снега!
Дотичаха веднага
семейство Дългоуш,
кумицата Лисана,
мечокът Медко...Уж,
Вълчан се бе запътил
да търси пак овца,
но ето че показа
усмихната глава!
А Ежко пък помоли
врабчетата добри,
игличките на бора
да махнат от гърба.
- В хралупата ми има
натрупани листа
и ябълка изгнила...
Направо - срамота!
- Недей се тюхка,Ежко!
Така е всеки дом.
През зимата е тежко!
Бригада идва!Стой!
От счупените клони
до гнилата кора -
боклука ще преборим!
Ще блика ведрина!
Гората ни е скъпа!
И както всеки път -
почистена ще бъде,
за среща с Пролетта!
© Маргарита Петрова Все права защищены