20.01.2019 г., 19:52 ч.

Горски труд 

  Поезия » За деца
890 1 3

                                   Когато сви кожуха

                                   последният снежец,

                                   ледът се понапука

                                   и ручей пя:-Привет!

                                   Кълвачът с морз разнесе

                                   по цялата гора:

                                   - Събираме бригада!

                                   Ще чистим след снега!

                                   Дотичаха веднага

                                   семейство Дългоуш,

                                   кумицата Лисана,

                                   мечокът Медко...Уж,

                                   Вълчан се бе запътил

                                   да търси пак овца,

                                   но ето че показа

                                   усмихната глава!

                                   А Ежко пък помоли

                                   врабчетата добри,

                                   игличките на бора

                                   да махнат от гърба.

                                   - В хралупата ми има

                                   натрупани листа

                                   и ябълка изгнила...

                                   Направо - срамота!

                                   - Недей се тюхка,Ежко!

                                   Така е всеки дом.

                                   През зимата е тежко!

                                   Бригада идва!Стой!

                                   От счупените клони

                                   до гнилата кора -

                                   боклука ще преборим!

                                   Ще блика ведрина!

                                   Гората ни е скъпа!

                                   И както всеки път -

                                   почистена ще бъде,

                                   за среща с Пролетта!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Горската бригада »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??