15 февр. 2011 г., 18:57

Господарят на мухите 

  Поэзия » Философская
609 0 2
Господарят на мухите

Седят във парка групичка младежи -
в ръцете стиснали игли,
неопитни, сърдити таралежи,
изчезващи в тъмата сенки без мечти.

Безумно търсят Празнотата
и своя хероинов Рай,
ала не знаят - за душата
това е най-злокобен край.

Убива всичко наркотикът,
отнема Рая, дава Ад,
но кой ли там ги е натикал -
в кошмарен сън от студ и глад?

*                 *                   *

Седят във парка мъртвите младежи,
в ръцете си все още стискайки игли -
мухи, оплетени в коварни мрежи,
в които паяк храни се с души...

© Задгробник Евотош Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??