13 янв. 2024 г., 20:32

Господин Балкански 

  Поэзия » Философская, Гражданская
125 0 3

                                 Господин Балкански

 

 

 

На тебе бай Алеко пиша моите слова

и за твоя герой Ганьо от твоята творба.

Сега вече всички българи сме в Еропата,

но остана си при много хора ганьовщината!

 

Все гледа пак той да удари келепира

и ако може да мине тънко, на аванта.

А другите народи само гледат му сайра,

сега не е той с дисагите а с кожена чанта.

 

И пак копнее той митничар да стане,

че само там била му е на него файдата.

А твоята история за него ще остане,

той ще измисли гяволия, ще замаже белята.

 

И гордо ще се тупа в гърдите мъжки пак,

голям "родолюбец" бил и голям "юнак"!

А за братята си българи никога не помисли,

важно е той да е добре, за другите не мисли!

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??