27 сент. 2021 г., 08:31

Господин Самовлюбеност 

  Поэзия
410 1 2

това беше
неговият дворец
и балът, на който
покани и враговете си
с венециански маски
бели перуки стил рококо
кетъринг на корем
тиха барокова музика

и всичко това
нарочно
на партера
с огромни стъкла
да се вижда
цялата му
помпозност
от улицата


но изведнъж заваля
кален дъжд
ураган
затрещя
по витрините мътни ручаи
скриха театрото
сякаш плътна завеса
спуснаха

и на съмване
подранилите минувачи
газеха

край окаляните стъкла
изпомачканите покани
мъртви живи цвета
тъга
самота
мимолетност
изгубеност


и нито следа

в паметта

на пирувалите
относно

Господин Самовлюбеност

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Малко са тези, които оставят следа - добра или лоша. Времето ги отмива и най бързо лошите. Хареса ми стихотворението.
  • Много е хубаво, Павлина, ярко и картинно!
Предложения
: ??:??