13 сент. 2007 г., 19:41

ГОСТЕНКА ОТ ЗВЕЗДИТЕ 

  Поэзия
444 0 6
В сребърни лъчи обливана,
от розови мечти изплувала,
като звезден бръшлян
се спусна от вечността.
Докосна с магична сила
кедъра вечно зелен,
с корени в слънчева земя.
Във клоните вековни
шепот нежен зашумя.
Песен запяха птиците
и придобиха амурени тела.
Копринена, нощта въздъхна.
Пясъчният залив затрептя,
а морето укроти вълните.
Гостенка дойде от звездите,
но защо ли имаше тя
земна усмивка в очите.

© Васил Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??