9 февр. 2008 г., 00:48

Гостната 

  Поэзия
608 0 6
ГОСТНАТА

В гостната на твоята същност винаги е празно.
Не е влизал никой от доста време, а ти забравяш.
Вече прах е хванала.
Пианото, твоето любимо пиано е там.
Забрави го и него...
Винаги седиш в тази малка стая,
така добре подредена, а всъщност
колко е студена!
Може би за теб е лято.
Може би за теб все още е лято.
Да, гостната е много старомодна.
Стари вещи, спомени от топли срещи.
Погледни се! Та ти трепериш.
Казах ли ти, не е лято?!
Просто губиш нещо свято.
Влез и изчисти следите от времето,
които причинила си точно ти.
Влез и се стопли!
И пианото е там, посвири!

© Йоана Каменова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??