11 июл. 2009 г., 18:54

Говорих с него 

  Поэзия
645 0 5

Попита морето: - Защо си се свил?
- Аз я крия от всички. Затуй съм унил.
- Разкажи ми тогава, защо ти тежи?
- Как да го кажа? Преливам в мечти.
Почти като тебе и твойте вълни...
Но липсва ми пясък и твърди скали,
в кои да пристава и кротва душа,
че имам по много от всяка мечта.
 
От образа в думи море забуча:
- Така да вълнува не може жена!
Още малко ще искаш на океана брега,
а сила ти нямаш за метър - за два...
- Не искам тъй много, о, мое море.
Аз моля се остров да имам поне.
Там в нежност и ласки да милвам брега,
а бури от болка далеч ще държа.
 
- Помисли си отново! Погледни синева.
Дали на вълната ù трябва това?
Дали на мечтата ти трябва земя,
в която по-сетне да блъскаш глава?
Да сравняваш морето със чаша вода
е просто обида от твойте уста.
Почувствай, човече, навлизайки в мен,
свободата ли искаш, или пък е плен.
 
- Не мога да мисля, гори ми в гърди.
Ако можеш, от огъня малко вземи.
Аз искам със нея да имаме дни.
Да имаме малко, но красиви мечти.
Не мога да бъда буквално "море",
но любовта ми е силна и бясно зове,
без мярка, че нощ е или пък е ден.
Обичам те, мила! Бъди ти до мен!
 
01.07.09

© Никодим Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихът ти е малко рошав, но ми хареса.
  • "Но липсва ми пясък и твърди скали,
    в кои да пристава и кротва душа,
    че имам по много от всяка мечта."

    Прекасно е ...
  • Обичаш много, Никодим! И да- на мечтата й трябва земя, за да има къде да стъпва на душата зова!
  • Обичаш много, Никодим! И да- на ме
  • Жегна ме...Чудесен стих!
Предложения
: ??:??