17 сент. 2013 г., 11:01

Градската железница 

  Поэзия » Пейзажная
475 0 0

Градската Железница

 

Звън от невидими камбани проехтя в ушите градски,

табелите и упътващите знаци бяха в търсене на непознати.

 

И сякаш ъгълът изтласка градската железница на показ,

и досъщ на влак с локомотив, недоволстваше в ропот.

 

Дори дъждът в този ден впечатление не му направи,

червеният трамвай изпъкваше сред уличните нрави.

 

Спря да се замисли точно там, където бях застанал,

отвори ми врати да се кача и отново гръмко зазвъня.

 

 

© Иван Ценов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??