ГРАФОМАН
Пише той и не престава:
всяка вещ го вдъхновява.
Пише, пише до забрава -
търси слава, търси слава.
Пише ода за сълзата,
за дъжда и за жената,
за бутилката, пирона,
даже ода за сифона.
Пише, пише, пише, пише;
няма време и да диша.
Вдъхновява се от песен,
от мравуняк и от плесен,
от варосаната круша,
от предимствата на душа
пред прехвалената вана,
от уюта на дивана.
Пише, сякаш е на норма,
сигур`, за да е във форма.
Пише, пише, не престава -
търси слава, търси слава.
25 юли, 2008 г.
© Румен Ченков Все права защищены