Греховете на Грешника
Мразиш всички, мразиш всичко.
Вулгарен и циничен!
Харесваш грешките си,
харесваш недостатъците си!
Лишен от морал, но и в това не
намираш нищо лошо, дори ти харесва!
Забавляваш се, докато причиняваш болка,
присмивайки се в лицето на жертвите си.
Прикривайки се зад маска, така никой не
би те разпознал.
Цял един живот в страх. Ставаш параноичен.
Истински щастлив (никога не си бил).
Парите за теб са река за малко слава.
Твое единствено желание, може би да бъдеш
богат и щастлив.
Но сега изправен пред битка, съвсем сам!
В битка между теб и живота, бъдещето!
Гориш на клада и умираш!
Тежък прах, черен дим, без следа изчезнал
от лицето на света...
Търсиш избавление, но ти сам пожела гнева
на боговете, сега сам себе си избави!
© Красимир Иванов Все права защищены