Болни сме. Народът боледува.
Бедност и омраза. Властва простотия.
Любовта и вернотта ни се купуват,
а образованието ни
само на хартия.
Безмозъчни със мозъчен енцефалит.
Неграмотници, не знаят да четат и пишат.
Докараха държавата ни до фалит.
Кръвта изпиха ни
и въздуха ни дишат.
Дрога, секти, смърт и проституция...
Животът ни е пълен със боклуци.
И корупция във всяка институция.
Бой под кръста
със железните юмруци.
Сърцата бият в ритъм на кючек.
Животът ни е пълна цигания.
Пиене, марихуана, секс.
Затънали сме
във помията до шия.
Сурва, сурва весела година...
Дисквалифицираха отдавна Дядо Мраз.
От запад ни ъпдейтнаха със Хелоуина
и с по-запазения
Санта Клаус.
Натовци прелитат ни над нивите.
Защитават хората ни и житата...
Следят дали сме още между живите.
Нали със кока
хранят ни децата.
Казаха ни, че кокошките ни са негодни.
Били сме българите много диви.
Вече хранят ни с кокошки благородни.
И с яйца и пилета
безгрижни и щастливи.
Земите ни били неплодородни.
Жито носят ни от западните ниви.
Тяхното било по-хубаво и годно.
Нали сме Европейци.
Та дори и полуживи.
Октоподи настанили са се трайно
в наща мила татковина.
Родната ни реч е сладка и омайна,
но пишем вече
всички на латино.
Всичко българско е внос от China,
а бъргарина от България побягна.
Как лъвът ни от Райна Княгиня,
се превърна
в ритуално агне?!
Август 2017 В. Тодорова
© Valya Тodorova Все права защищены