13 сент. 2014 г., 21:18

Грипаво делфинено 

  Поэзия » Любовная
411 0 3

Инжектирайте ми венозно делфини.

Жари ме още огънят на прибоя.

Искам кръвта си не червена, а синя.

Искам те благородно, приятелко моя.

 

Така ненавиждам умореното тяло.

Капнете ми десет бала от щорма!

Упорство ми инжектирайте, до капчица, цялото...

Кураж, Безразсъдство, надхвърлящи нормите...

 

Натъпчете ме целия с морски простори!

Влейте ми мумийо от мермер скалите!

Дайте ми вятъра да ми бъде опора!

Аз те обичам... С обичта на орлите...

 

Оставете за себе си суетните балове.

Мене ме дайте очите И сините!

А сред аплаузите от Голямата зала,

ако припадна... венозно... делфините...

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??