24 июн. 2009 г., 17:19

Гротеска 

  Поэзия » Другая
899 0 3

На лицето със маска

от грим и боя,

тя е „готина” мацка

с изгорена коса.

Със ужасна прическа

във химически цвят,

абсолютна гротеска -

плаши целия свят.

Диадемка със джувки,

тлъст синджир на врата,

със високи обувки

и със криви крака.

Със приятелки лигли,

с материална нагласа,

със изкуствени мигли

и със нокти-пластмаса.

Днес със маркови дънки,

утре с къса пола,

на корема със гънки,

виснал й е гъза.

Ходи гордо прасето

и се мисли за „Мис”,

вири нос до небето,

сякаш идва на бис.

Във очите нахални

празнотата лъщи

и от фрази банални

глупостта й личи.

Малко скъпи парцалки

върху много месо,

малко евтини свалки

и познай за какво:

яки сметки товари -

тя не пие менте,

алкохол и цигари,

после кола с кафе.

Не признава цветята -

само златни бижута

и се качва в колата,

щом е с марка прочута.

Нейна цел във живота

е да има пари

и за тях със охота

ляга с всеки да спи!

© Ангелина Трифонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??