На лицето със маска
от грим и боя,
тя е „готина” мацка
с изгорена коса.
Със ужасна прическа
във химически цвят,
абсолютна гротеска -
плаши целия свят.
Диадемка със джувки,
тлъст синджир на врата,
със високи обувки
и със криви крака.
Със приятелки лигли,
с материална нагласа,
със изкуствени мигли
и със нокти-пластмаса.
Днес със маркови дънки,
утре с къса пола,
на корема със гънки,
виснал й е гъза.
Ходи гордо прасето
и се мисли за „Мис”,
вири нос до небето,
сякаш идва на бис.
Във очите нахални
празнотата лъщи
и от фрази банални
глупостта й личи.
Малко скъпи парцалки
върху много месо,
малко евтини свалки
и познай за какво:
яки сметки товари -
тя не пие менте,
алкохол и цигари,
после кола с кафе.
Не признава цветята -
само златни бижута
и се качва в колата,
щом е с марка прочута.
Нейна цел във живота
е да има пари
и за тях със охота
ляга с всеки да спи!
© Ангелина Трифонова All rights reserved.